Search This Blog

Monday, 20 October 2014

ویروس ابولا Ebola Virus


با گسترش ارتباطات و آسان شدن رفت و آمد ساکنین مناطق مختلف، بیماری های مسری نیز به سرعت در جهان شیوع یافته و صرفنظر از مکان پیدایش به سرعت به دیگر نقاط دنیا سرایت می کنند. ویروس ابولا که سازمان های بهداشت و درمان کشورهای مختلف را به چالش کشید است از سال 1970 در افریقا شناخته شده.1 متاسفانه سود بالقوه یکی از عوامل مهمی است که شرکت های دارویی را وادار به تحقیق و تهیه دارو برای مبارزه با بیمارهای مختلف می کند. شاید به دلیل نادر بودن بیماری ویروس ابولا تاکنون واکسنی برعلیه این ویروس ساخته نشده و این بیماری درمانی قطعی نیز ندارد. اکنون با شیوع سریع این بیماری در 2014 (طبق آمار سازمان بهداشت جهانی2 این ویروس تا کنون بیشتر از4000 نفر کشته برجا گذاشته) شرکت های داروسازی دست بکار تهیه درمان و واکسنی مناسب برای این بیماری شده اند.

نحوه ی انتفال و علائم بیماری
ویروس ابولا از طریق تماس مستقیم با بیمار یا ترشحات بدن بیمار (چون خلط، خون یا ادرار) به دیگران منتقل می شود. پس  از ابتلا به ویروس  در زمانی بین  2 تا 21 روز و در اکثر مواقع بین 5 تا 7  روز علائم بیماری در شخص مبتلا به ویروس ظاهر می شود. تا زمانی که علائم بیماری در شخص ظاهر نشده، فرد مبتلا ناقل این بیماری نیست.

البته طبق گفته ی مقامات رسمی انگلستان،1 احتمال ابتلا به این بیماری در انگلستان کم است، مگر اینکه شخص به مناطق دچار بیماری سفر کرده باشد و با بیمار یا حیوان ناقل بیماری و یا اشیای آلوده  تماس داشته باشد.

بیماری با علائمی چون تب، سردرد، گلودرد و درد ماهیچه ای خود را بروز می دهد و در مرحله بعد اسهال، 
استفراغ، ناراحتی جلدی، نارسایی کلیه ها و کبد و نهایتا خونریزی داخلی (که گاهی ممکن است به صورت خونریزی از دهان بینی چشم و گوش ظاهر شود) ادامه می یابد.

به کسانی که تا 21 روز قبل از بروز بیماری، از افریقای غربی به انگلستان وارد شده اند توصیه شده در صورت بروز علائم بیماری در خانه بمانند و با اورژانس 999 تماس بگیرند

نحوه ی درمان
بیمارستان های انگلستان به حالت آماده باش و آماده روبرو شدن با این ویروس هستند. از بیماران مبتلا به این بیماری در قرنطینه مراقبت می شود که تا جایی که ممکن است از شیوع این بیماری جلوگیری شود.

مراقبت بیمار هم شامل کنترل و تعدیل علائم حیاتی بخصوص فشار خون و میزان اکسیژن و آب و الکترولایت خون بیمار تخت مراقبت است. از دارویی بنام زی مپ3 (که ترکیبی از سه آنتی بادی مختلف است و گمان می رود روی پروتنین ویروس ابولا اثر داشته باشد) نیز استفاده می شود.
  
1-     سایت بهداشت ملی انگلستانNHS direct http://www.nhs.uk/conditions/ebola-virus/pages/ebola-virus.aspx , visited on 18/10/14,
2-     World Health Organization
3-     Zmap



©All rights reserved
  دکتر شهیره شریف(PhD, MSC)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Disclaimer: the main purpose of this blog is to assemble my notes for my Continuing Professional Development (CPD). The topic discussed here should not be referred to as the only source of information. If there is anything with respect to this article that concerns you, please contact your doctor or pharmacist

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++