Search This Blog

Tuesday, 12 April 2011

قسمت‌هاي سوخته انواع گوشت‌ها، سیب زمینی و نان ها برای سلامتی مضر است

مطلب زیر نوشته من نیست و از طریق ایمیل برایم ارسال شده
خلاصه گفتگویی است از هفته نامه سلامت با دکتر محمد جعفر فره وش، فوق تخصص گوارش

++++++++++++++

مصرف مواد غذايي‌ كه به دنبال حرارت ديدن زياد، بافت و كيفيت خود را از دست داده‌اند و در نهايت سوخته‌اند، مي‌تواند سلامت انسان را تهديد كند. بنابراين به تمام افراد و خصوصا كساني كه ناراحتي‌هاي گوارشي و زمينه‌هاي ژنتيكي و محيطي ابتلا به سرطان را دارند، توصيه مي‌كنم كه  
غذاها را با حداقل حرارت‌ديدگي و به روش آب‌پز و بخارپز آماده كرده و ميل کنند

قهوه‌اي يا سياه شدن انواع گوشت‌ در اثر حرارت بالا، سبب تشكيل مواد هيدروكربن‌هاي حلقوي آروماتيك (PAHs) در آنها مي‌شود. اين مواد با ورود به بدن مي‌توانند قسمت‌هاي مختلف را مستعد ابتلا به سرطان‌ هایی از قبیل سرطان مری و معده و پروستات کنند

حرارت دادن زياد به سيب‌زميني و نان‌ها -كه حاوي نشاسته هستند- سبب افزايش غلظت مواد سمي آكريلاميدي تا 5 برابر مي‌شود. سرطان‌زايي آكريلاميد‌ها با آزمايش‌هايي بر حيوا‌ن‌ها اثبات شده است. اين مواد به خصوص در سيب‌زميني‌هايي كه با كودهاي ازته كشت داده مي‌شوند به وجود مي‌آيند. متاسفانه امروزه هنوز در برخي نقاط ايران از اين نوع كودها استفاده مي‌شود. بنابراين توصيه مي‌كنم انواع غلات و مواد نشاسته‌اي را با حرارت‌هاي مستقيم و شديد آماده مصرف نكنيد البته ذرت و برنج در اثر حرارت دیدن سرطان زا نمی شوند

No comments:

Post a Comment