Search This Blog

Thursday, 11 December 2014

میخچه یا پینه Corns and calluses

به پوسته کلفتی که در قسمت های مختلف پا یا دست در اثر فشار یا اصطحکاک بوجود میاید میخچه یا پینه می گویند. پینه بزرگتر از میخچه است و مرز بندی مشخصی هم ندارد. میخچه و پینه در واقع بر اثر واکنش دفاعی بدن بوجود میایند. با بوجود آوردن این لایه کلفت، بدن سعی می کند که فشار روی بافت های زیر پوست را کم کند و بدین ترتیب از بافت های زیر پوست محافظت کند.

معمولا میخچه یا پینه پا به علت پوشیدن کفش نامناسب (بخصوص کفش پاشنه بلند که وزن را روی قسمت جلوی پا متمرکز می کند) خشکی پوست و کم شدن لایه چربی (مثلا به علت افزایش سن) بوجود میاید.

برای درمان میخچه یا پینه بهتر است که ابتدا از یک متخصص کمک گرفته بشود تا دلیل شکل گیری میخچه یا پینه مشخص بشود و روش های جلوگیری از بوجود آمدن آنها در آینده هم بررسی بشود.

برای درمان میخچه یا پینه گاهی در مراکز درمانی Podiatrist (متخصص پا) پوسته کلفت شده را برمی دارد -اینکار نباید توسط خود فرد صورت بگیرد – بعد هم ممکن است که استفاده از کفی های خاص داخل کفش یا چسب های مخصوص میخچه Corn plasters پیشنهاد شود.

البته خود درمانی برای میخچه بخصوص در افرادی که مبتلا به بیماری چون بیماری قند، نوروپاتی peripheral neuropathy یا نارسایی جریان خون هستند می تواند عواقب بسیار خطرناکی داشته باشد و حتما باید این افراد برای درمان میخچه یا پینه پا به دکتر مراجعه کنند. دیگران هم باید قبل از درمان مطمئن باشند  که ناراحتی آنها درست تشخیص داده شده و مثلا عفونت  یا زخم نیست. ضمنا نباید از پماد های پوستی و چسب های دارای مواد دارویی در قسمت هایی که پوست دچار خراشیدگی و بریدگی است، استفاده شود.

از پلاستر و بالشتک های مخصوص که دارای مواد دارویی هستند  پس از مراجعه به پزشک می توان استفاده کرد. پلاستر هایی که دارای مواد دارویی نیستند، بشکل دایره ای هستند که اطراف آن حالت بالشتک دارد و میان آن تهی است که دور میخچه را می گیرد و فشار را از روی میخچه برمیدارند هم مفید هستند.
کرم یا پمادهای دارای سالیسیلیک اسید که لایه سلول های مرده روی پوست را برمی دارد هم برای درمان مفید هستند. وقتی از سلسیلیک اسید استفاده می شود باید پوست اطراف میخچه (مثلا با لایه ای از وازلین) حفاظت شود تا صدمه به پوست اطراف وارد نشود.

برای جلوگیری از ابتلاء به میخچه، پا را بعد از استحمام دقیقا خشک کنید و از کرم های مرطوب کننده مخصوص پا استفاده کنید. استفاده از سنگ پا هم برای پیش گیری خوب است چرا که لایه پوست ضخیم را برمی دارد. استفاده از کفش راحت بسیار مهم است (بهتر است که طرف صبح برای خرید کفش نروید، چرا که پا در طول روز در اثر نشستنن و ایستادن ورم می کند و سایز پا تغییر می کند)، بهتر است که از کفش پاشنه بلند استفاده نشود.



All rights reserved ©
دکتر شهیره شریف(PhD, MSC)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Disclaimer: the main purpose of this blog is to assemble my notes for my Continuing Professional Development (CPD). The topic discussed here should not be referred to as the only source of informationIf there is anything with respect to this article that concerns you, please contact your doctor or pharmacist
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 
  

Friday, 21 November 2014

کمپین سلامتی موامبر = Movember

کتابخانه جان رایلندز 
کسانی که در کشورهایی چون کانادا، نیوزیلند یا اروپا بخصوص انگلستان زندگی می کنند احتمالا در این ماه (ماه نوامبر) به آقایانی برخوردند که برخلاف معمول سبیل گذاشته اند. دلیل عمومیت پیدا کردن سبیل در ماه نوامبر توجه جلب کردن و ارتقاء آگاهی در مورد سلامتی مردان و سازمان های خیریه ی مربوط به آن (بخصوص در مورد سرطان های خاص مردان چون سرطان پروستات) می باشد. واژه ی موامبر  (movember)از ترکیب دو واژه ی انگلیسی  MOustache   به معنی سبیل و NoVEMBER  که اسم ماه میلادی نوامبر است درست شده است.
مراکز مختلف و شبکه های اجتماعی  چون فیس بوک و تویتر هم به اطلاع رسانی در مورد این کمپین کمک کرده اند. مثلا در حال حاضر کتابخانه جان رایلندز John Rylands Library1 با گذاشتن هر روز یک عکس (از بخشی از کلکسیون خود از مردان با سبیل) روی سایت کتابخانه در این کمپین شرکت کرده. همچنین چندین سبیل های مصنوعی آماده کرده و از بازدید کنندگان کتابخانه خواسته تا از سبیل های مصنوعی استفاده کرده و با عکس گرفتن از خود و آپلود آن در شبکه های اجتماعی آگاهی رسانی کنند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد این کمپین می توانید به سایت رسمی موامبر2 مراجعه نمایید

2. http://www.library.manchester.ac.uk/rylands/  



All rights reserved ©


دکتر شهیره شریف(PhD, MSC)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Disclaimer: the main purpose of this blog is to assemble my notes for my Continuing Professional Development (CPD). The topic discussed here should not be referred to as the only source of information. If there is anything with respect to this article that concerns you, please contact your doctor or pharmacist


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 

Monday, 20 October 2014

ویروس ابولا Ebola Virus


با گسترش ارتباطات و آسان شدن رفت و آمد ساکنین مناطق مختلف، بیماری های مسری نیز به سرعت در جهان شیوع یافته و صرفنظر از مکان پیدایش به سرعت به دیگر نقاط دنیا سرایت می کنند. ویروس ابولا که سازمان های بهداشت و درمان کشورهای مختلف را به چالش کشید است از سال 1970 در افریقا شناخته شده.1 متاسفانه سود بالقوه یکی از عوامل مهمی است که شرکت های دارویی را وادار به تحقیق و تهیه دارو برای مبارزه با بیمارهای مختلف می کند. شاید به دلیل نادر بودن بیماری ویروس ابولا تاکنون واکسنی برعلیه این ویروس ساخته نشده و این بیماری درمانی قطعی نیز ندارد. اکنون با شیوع سریع این بیماری در 2014 (طبق آمار سازمان بهداشت جهانی2 این ویروس تا کنون بیشتر از4000 نفر کشته برجا گذاشته) شرکت های داروسازی دست بکار تهیه درمان و واکسنی مناسب برای این بیماری شده اند.

نحوه ی انتفال و علائم بیماری
ویروس ابولا از طریق تماس مستقیم با بیمار یا ترشحات بدن بیمار (چون خلط، خون یا ادرار) به دیگران منتقل می شود. پس  از ابتلا به ویروس  در زمانی بین  2 تا 21 روز و در اکثر مواقع بین 5 تا 7  روز علائم بیماری در شخص مبتلا به ویروس ظاهر می شود. تا زمانی که علائم بیماری در شخص ظاهر نشده، فرد مبتلا ناقل این بیماری نیست.

البته طبق گفته ی مقامات رسمی انگلستان،1 احتمال ابتلا به این بیماری در انگلستان کم است، مگر اینکه شخص به مناطق دچار بیماری سفر کرده باشد و با بیمار یا حیوان ناقل بیماری و یا اشیای آلوده  تماس داشته باشد.

بیماری با علائمی چون تب، سردرد، گلودرد و درد ماهیچه ای خود را بروز می دهد و در مرحله بعد اسهال، 
استفراغ، ناراحتی جلدی، نارسایی کلیه ها و کبد و نهایتا خونریزی داخلی (که گاهی ممکن است به صورت خونریزی از دهان بینی چشم و گوش ظاهر شود) ادامه می یابد.

به کسانی که تا 21 روز قبل از بروز بیماری، از افریقای غربی به انگلستان وارد شده اند توصیه شده در صورت بروز علائم بیماری در خانه بمانند و با اورژانس 999 تماس بگیرند

نحوه ی درمان
بیمارستان های انگلستان به حالت آماده باش و آماده روبرو شدن با این ویروس هستند. از بیماران مبتلا به این بیماری در قرنطینه مراقبت می شود که تا جایی که ممکن است از شیوع این بیماری جلوگیری شود.

مراقبت بیمار هم شامل کنترل و تعدیل علائم حیاتی بخصوص فشار خون و میزان اکسیژن و آب و الکترولایت خون بیمار تخت مراقبت است. از دارویی بنام زی مپ3 (که ترکیبی از سه آنتی بادی مختلف است و گمان می رود روی پروتنین ویروس ابولا اثر داشته باشد) نیز استفاده می شود.
  
1-     سایت بهداشت ملی انگلستانNHS direct http://www.nhs.uk/conditions/ebola-virus/pages/ebola-virus.aspx , visited on 18/10/14,
2-     World Health Organization
3-     Zmap



©All rights reserved
  دکتر شهیره شریف(PhD, MSC)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Disclaimer: the main purpose of this blog is to assemble my notes for my Continuing Professional Development (CPD). The topic discussed here should not be referred to as the only source of information. If there is anything with respect to this article that concerns you, please contact your doctor or pharmacist

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++