Search This Blog

Sunday, 20 October 2013

برای ترک سیگار آماده اید؟

یکی از کمپین های سلامت در انگلستان کمپینی به اسم "استاپ توبر1" است که شامل دعوتی  عمومی است برای جذب افراد سیگاری که علاقمند به ترک سیگار هستند.  در این کمپین سیگاری ها تشویق می شوند که با استفاده از حمایت مراکز درمانی و بهداشتی عمومی در ماه اکتبر سیگار نکشند. تحقیقات نشان داده که احتمال ترک دائم سیگار در افرادی که برای یک ماه سیگار را ترک می کنند بسیار است. این کمپین که در سال 2012 آغاز شده، طبق آمار اعلام شده از طرف سازمان بیمه ملی خدمات درمانی2 در اولین سال فعالیت خود توانسته صد و شصت هزار نفر را جذب کند. (در زمان نوشتن این مقاله) هنوز برای پیوستن به این کمپین در سال 2013 وقت باقی است. علاقمندان می توانند برای پیوستن به این کمپین از طریق مراجعه به سایت زیر3 اقدام کنند

سایت بیمه خدمات درمانی برای استاپ توبر

چنانچه امکان ملحق شدن به این کمپین را ندارید جای نگرانی نیست. برای ترک سیگار همیشه می توان اقدام کرد. مهمترین عامل خواست و تصمیم شماست. می توانید برای کمک و مشاوره با دکتر، داروساز یا مرکز4 قید شده در زیرتماس بگیرید.

اولین نکته مهم این است که بدانیم دود سیگار شامل مواد سمی بسیاری است از قبیل نیکوتین (که باعث بالا بردن فشار خون، ضربان قلب و سرعت متابولیزم می شود)، منو اکسید کربن (که توانایی گلوبول های قرمز را در حمل اکسیژن کم می کند) و قطران (که سرطان زا می باشد). این مواد مضر از طریق ریه  وارد جریان خون شده و می توانند باعث حمله قلبی، از بین بردن جدار داخلی رگ های خونی و ایجاد چسبندگی در پلاکت های خونی (که درعمل تشکیل لخته خون موثرند) شوند.

مصرف سیگار نه تنها سلامتی فرد سیگاری را به خطر می اندازد، بلکه احتمال بروز بیماری هایی چون بیماری قلبی و سرطان ریه را در افراد خانواده نیز که در معرض دود سیگار قرار دارند افزایش می دهد.
 گاهی برای تصمیم گیری برای ترک سیگار تهیه لیستی با دوبخش: دلایل کشیدن سیگار و دلایل تصمیم به ترک آن، مفید است. به پاسخ های خود در هر قسمت نگاه کنید و تصمیم بگیرید که آیا برای ترک سیگار آماده هستید یا نه. تهیه دفترچه خاطرات روزانه برای ثبت اوقاتی که سیگار می کشید و پیدا کردن جایگرینی برای آن اوقات در صورت ترک سیگار نیز مفید است.

قابل توجه: چیزی به اسم سیگار بی خطر وجود ندارد و حتی سیگارهایی که به عنوان سیگارهای بهداشتی با درصد پایین قیرمعرفی می شوند مضر می باشند. همچنین استفاده از قلیان نیز مضر است. دود تنباکوی قلیان با اینکه از روی محفظه آب رد می شود، اعتیادآور است و می تواند باعث بروز بیماری هایی چون بیماری قلبی، سرطان و اعتیاد شود.

References 
1 – Stoptober
2 – National Health Service
3 - https://stoptober.smokefree.nhs.uk/
4 – NHS Smoking Helpline
      Tel: 08000 22 4332

      Website: www.smokefree.nhs.

دکتر شهیره شریف (PhD, MSc)
 @ All rights reserved


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Disclaimer: the main purpose of this blog is to assemble my notes for my Continuing Professional Development (CPD). The topic discussed here should not be referred to as the only source of information. If there is anything with respect to this article that concerns you, please contact your doctor or pharmacist
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments:

Post a Comment