Search This Blog

Saturday, 25 June 2011

بیماری دیابت - قند خون

بدن برای تامین انرژی نیاز به غذا دارد. غذا در طی پروسه سوخت و ساز به گلوکز (قند) تبدیل میشود و سپس توسط جریان خون به سلول های مختلف هدایت میشود.

سلول های بدن برای دریافت گلوکر از خون نیاز به هورمونی بنام انسولین دارند که در پنکراس در لوزالمعده تولید میشود. چنانچه تولید انسولین در بدن کاهش یابد گلوکر که باید توسط سلول ها از خون جذب شود در خون باقی میماند و میزان قند خون بالاتر از معمول ( 60 تا 99 میلی گرم در دسی لیتر در حالت ناشتا)  میرود. به این حالت بیماری دیابت از نوع یک می گویند.
نوع دیگر و معمولتر از دیابت بنام دیابت نوع دو (یا دیابت غیر وابسته به انسولین) نیز وجود دارد که در این بیماری انسولین معمولا بحد کافی در بدن تولید میشود ولی تعداد گیرنده های سلولی کمتر هستند و سلول ها  قادر به استفاده بهینه از انسولین نمی باشند، به عبارتی سلول ها به انسولین مقاوم میشوند و  در نتیجه جدب گلوکر از خون کاهش یافته و میزان قند خود بالا میرود.

همیشه بیماری دیابت با علائم خاصی همراه نیست ولی گاهی علائمی  از قبیل: تشنگی، پر ادراری، گرسنگی، کاهش ورن، خستگی، بی حسی یا سوزش دست و پا، عدم التیام زخم و خراش های پوستی و مشکلات بینایی در بیماران دیابتی مشاهده میشود.

پیچیدگی های ناشی از بیماری دیابت
با بالا رفتن قند خون، رگ های خونی و اعصاب بخصوص اعصابی که به پا میرسند صدمه میبینند و به همین دلیل مراقبت از پاها ضروری است. استفاده از کفش مناسب، رعایت بهداشت ومعاینه مرتب پاها برای آگاهی از وجود زخم، بریدگی، عفونت و تورم ضروری است. درد و ناراحتی هایی که در ناحیه سینه و بازو و دردهایی که شبیه سو هاضمه هستند هم میتوانند در نتیجه صدمه به اعصاب و رگ های قلب و علامت بروز سکته قلبی  باشند و در صورت بروز چنین نارحتی هایی مراجعه به پزشک ضروری است. آسیب به رگ هایی که به مرکز بینایی چشم و کلیه ها وارد میشوند ممکن است به ترتیب به کوری و یا نارسائی کلیوی ختم شود. ناتوانی های جنسی نیز از دیگر عوارض ناشی از دیابت می باشد.

درمان
هنوز درمانی برای این بیماری پیدا نشده و هدف از مداوای بیماران دیابتی کنترل قند خون و جلوگیری از ضررهای ناشی از  پیچیدگی های وابسته به بالا بودن قند خون است
در نوع یک دیابت استفتده از انسولین ضروری است
در نوع دو دیابت گاهی رعایت رژيم خاص غذایی،  ورزش  و کاهش اضافه وزن کافی است، البته گاهی نیاز مصرف به دارو های تجویز شده از طرف پزشک دارد.

قابل توجه
نوعی دیگری نیز از دیابت وجود دارد که گاهی در دوران بارداری رخ میدهد که تحت مراقبت پزشک و با اتمام این دوره معمولا بدون عارضۀ خاصی از بین میرود


Friday, 15 April 2011

کوررنگی _ colour blindness


به اختلال در توانایی تشخیص رنگ کوررنگی می گویند.  کور رنگی مطلق یا مونوکروماسی (که فرد قادر به تشخیص هیچ رنگی  نمی باشد) بسیار نادر است و معمولا وقتی صحبت از کوررنگی به میان می آید عدم تشخیص بین رنگ های قرمز و سبز یا آبی و زرد مورد نظر است. درجه و شدت کوررنگی در افراد مختلف متفاوت است. گاهی فقط از فواصل دور شفافیت رنگ کم می شود و گاهی شخص قادر به نشخیص بین رنگ ها نیست. مثلا قرمز را به صورت طیفی از خاکستری و یا زرد می بیند

کوررنگی معمولا یک بیماری ارثی است و از طریق ژن مغلوب در کروموزوم
X
به فرزند منتقل میشود.*  به همین دلیل اختلال کوررنگی معمولا در مردان بیشتر از زنان دیده میشود. در شبکیه چشم سه نوع سلول مخروطی برای تشخیص سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی وجود دارد. بقیه رنگها هم با تحریک ترکیبی از این سه نوع سلول مخروطی تشخیص داده می شوند. هر رنگ طول موج خاص خودش را دارد و در کسانی که دچار کوررنگی هستند سلولهایی که باید به یک طول موج حساس باشند یا فاقد رنگ دانه های فعال تشخیص آن رنگ هستند و یا نسبت به طول موج های مجاور هم حساسیت نشان می دهند 

 اگر کوررنگی از بدو تولد و از طریق ژن های معیوب ایجاد شده باشد قابل درمان نیست. هر چند که در برخی موارد از لنزهای مخصوص چشمی کمک گرفته میشود. کوررنگی گاهی ممکن است بر اثر بیماری های چشمی، مغزی یا به دلیل مصرف زیاد الکل و سیگار به صورت اکتسابی در افراد ایجاد شود، تحقیقات نشان داده که در برخی از اینگونه موارد با قطع و کم کردن مصرف مواد الکلی و سیگار امکان اصلاح کوررنگی وجود دارد. معمولا کوررنگی مشکل خاصی برای فرد مبتلا ایجاد نمی کند مگر در مواردی که تشخیص صحیح  کدهای رنگی ضروری است. در موارد معمول استفاده از کدهای رنگی مثلا در چراغهای راهنمایی، فرد با آموزش صحیح به گونه ای غیر از رنگ (مثلا ترتیب قرار گرفتن چراغها) کدها را از هم تمیز میدهد

برای تشخیص کوررنگی معمولا از آزمایشات خاصی استفاده می شود. مثلا در تست "ایشیهارا" از صفحه ای با نقاط رنگی استفاده می شود که مابین آنها اعداد یا حروفی با رنگی خاص نوشته شده که اشخاص مبتلا به کوررنگی قادر به نشخیص آنها نیستند

_______

زنان دارای دو کروموزوم *
X
  هستند و برای بروز بیماری هر دو کروموروم باید ناقل بیماری باشند، ولی مردان یک کروموزوم
X
 دارند و چنانچه آن کروموزوم معیوب باشد، بیماری در آنها رخ میدهد



Tuesday, 12 April 2011

قسمت‌هاي سوخته انواع گوشت‌ها، سیب زمینی و نان ها برای سلامتی مضر است

مطلب زیر نوشته من نیست و از طریق ایمیل برایم ارسال شده
خلاصه گفتگویی است از هفته نامه سلامت با دکتر محمد جعفر فره وش، فوق تخصص گوارش

++++++++++++++

مصرف مواد غذايي‌ كه به دنبال حرارت ديدن زياد، بافت و كيفيت خود را از دست داده‌اند و در نهايت سوخته‌اند، مي‌تواند سلامت انسان را تهديد كند. بنابراين به تمام افراد و خصوصا كساني كه ناراحتي‌هاي گوارشي و زمينه‌هاي ژنتيكي و محيطي ابتلا به سرطان را دارند، توصيه مي‌كنم كه  
غذاها را با حداقل حرارت‌ديدگي و به روش آب‌پز و بخارپز آماده كرده و ميل کنند

قهوه‌اي يا سياه شدن انواع گوشت‌ در اثر حرارت بالا، سبب تشكيل مواد هيدروكربن‌هاي حلقوي آروماتيك (PAHs) در آنها مي‌شود. اين مواد با ورود به بدن مي‌توانند قسمت‌هاي مختلف را مستعد ابتلا به سرطان‌ هایی از قبیل سرطان مری و معده و پروستات کنند

حرارت دادن زياد به سيب‌زميني و نان‌ها -كه حاوي نشاسته هستند- سبب افزايش غلظت مواد سمي آكريلاميدي تا 5 برابر مي‌شود. سرطان‌زايي آكريلاميد‌ها با آزمايش‌هايي بر حيوا‌ن‌ها اثبات شده است. اين مواد به خصوص در سيب‌زميني‌هايي كه با كودهاي ازته كشت داده مي‌شوند به وجود مي‌آيند. متاسفانه امروزه هنوز در برخي نقاط ايران از اين نوع كودها استفاده مي‌شود. بنابراين توصيه مي‌كنم انواع غلات و مواد نشاسته‌اي را با حرارت‌هاي مستقيم و شديد آماده مصرف نكنيد البته ذرت و برنج در اثر حرارت دیدن سرطان زا نمی شوند

Wednesday, 2 March 2011

خوردن آلوي سياه و ترميم پوکی استخوان


.نکته زیر خلاصه ای است از ایمیلی که دوستی فرستاده 
صحت و سقمش را نمی دانم ولی در رعایت نکات زیر ضرری هم نمی بینم
  
++++++

نقل قول از بهرام ارجمندي
استاد دانشگاه فلوريدا

ورزش‌ روزانه، نكشيدن سيگار، تغذيه مناسب و نخوردن مشروبات الكلي مي‌تواند از بروز بيماري پوكي استخوان پيشگیری کند 
همچنین خوردن آلوي سياه استخوانهاي تخريب شده را ترميم مي‌كند و كيفيت استخوان‌هايي كه بر اثر خوردن اين آلو ترميم مي‌شوند، بهتر از استخوان‌هايي است كه با بهترين داروها ترميم مي‌شود

Thursday, 10 February 2011

Contraceptive & non enzyme inducing antibiotics

According to the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists "women on non enzyme inducing antibiotics are no longer required to take additional precautions during or after the course." This is, of course, in the absence of vomiting or diarrhoea due to the antibiotic or underlying illness.

Sunday, 6 February 2011

Green tea

This is not my work; I've received a copy of it in an email and don't know who the writer is. I'm not sure about all the claims made here, but I wanted to have a copy here for referring to it later.
Made this post public as I thought some of the points are interesting. Judge it for yourself.

_______________________
Green tea has increasingly become a very popular drink worldwide because of its immensely powerful health benefits.
Green Tea and Cancer
Green tea helps reduce the risk of cancer. The antioxidant in green tea is 100 times more effective than vitamin C and 25 times better than vitamin E. This helps your body at protecting cells from damage believed to be linked to cancer.

Green Tea and Heart Disease
Green tea helps prevent heart disease and stroke by lowering the level of cholesterol. Even after the heart attack, it prevents cell deaths and speeds up the recovery of heart cells.

Green Tea and Anti-Aging
Green tea contains antioxidant known as polyphenols which fight against free radicals. What this means it helps you fight against aging and promotes longevity.

Green Tea and Weight Loss
Green tea helps with your body weight loss. Green tea burns fat and boosts your metabolism rate naturally. It can help you burn up to 70 calories in just one day. That translates to 7 pounds in one year.

Green Tea and Skin
Antioxidant in green tea protects the skin from the harmful effects of free radicals, which cause wrinkling and skin aging. Green tea also helps fight against skin cancer.

Green Tea and Arthritis
Green tea can help prevent and reduce the risk of rheumatoid arthritis. Green tea has benefit for your health as it protects the cartilage by blocking the enzyme that destroys cartilage.

Green Tea and Bones
The very key to this is high fluoride content found in green tea. It helps keep your bones strong. If you drink green tea every day, this will help you preserve your bone density.

Green Tea and Cholesterol
Green tea can help lower cholesterol level. It also improves the ratio of good cholesterol to bad cholesterol, by reducing bad cholesterol level.

Green Tea and Obesity
Green tea prevents obesity by stopping the movement of glucose in fat cells. If you are on a healthy diet, exercise regularly and drink green tea, it is unlikely you'll be obese.

Green Tea and Diabetes
Green tea improves lipid and glucose metabolisms, prevents sharp increases in blood sugar level, and balances your metabolism rate.

Green Tea and Alzheimer's
Green tea helps boost your memory. And although there's no cure for Alzheimer's, it helps slow the process of reduced acetylcholine in the brain, which leads to Alzheimer's.

Green Tea and Parkinson's
Antioxidants in green tea helps prevent against cell damage in the brain, which could cause Parkinson's. People drinking green tea also are less likely to progress with Parkinson's.

Green Tea and Liver Disease
Green tea helps prevent transplant failure in people with liver failure. Researches showed that green tea destroys harmful free radicals in fatty livers.

Green Tea and High Blood Pressure
Green tea helps prevent high blood pressure. Drinking green tea helps keep your blood pressure down by repressing angiotensin, which leads to high blood pressure.

Green Tea and Food Poisoning
Catechin found in green tea can kill bacteria which causes food poisoning and kills the toxins produced by those bacteria.

Green Tea and Blood Sugar
Blood sugar tends to increase with age, but polyphenols and polysaccharides in green tea help lower your blood sugar level.

Green Tea and Immunity
Polyphenols and flavenoids found in green tea help boost your immune system, making your health stronger in fighting against infections.

Green Tea and Cold and Flu
Green tea prevents you from getting a cold or flu. Vitamin C in green tea helps you treat the flu and the common cold.

Green Tea and Asthma
Theophylline in green tea relaxes the muscles which support the bronchial tubes, reducing the severity of asthma.

Green Tea and Ear Infection
Green tea helps with ear infection problem. For natural ear cleaning, soak a cotton ball in green tea and clean the infected ear.

Green Tea and Herpes
Green tea increases the effectiveness of topical interferon treatment of herpes. First green tea compress is applied, and then let the skin dry before the interferon treatment.

Green Tea and Tooth Decay
Green tea destroys bacteria and viruses that cause many dental diseases. It also slows the growth of bacteria which leads to bad breath.

Green Tea and Stress
L-theanine, which is a kind of amino acids in green tea, can help relieve stress and anxiety.

Green Tea and Allergies
EGCG found in green tea relieves allergies. So, if you have allergies, you should really consider drinking green tea.

Green Tea and HIV
Scientists in Japan have found that EGCG (Epigallocatechin Gallate) in green tea can stop HIV from binding to healthy immune cells. What this means is that green tea can help stop the HIV virus from spreading.

Friday, 4 February 2011

کرفس

متن زیر را دوستی فرستاده اند (با تشکر از ایشون)
نویسنده = ناشناس

_____________
 کرفس سبزی پر خاصیتی است که نظیر آن گزارش نشده است. دست اندرکاران طب سنتی و آنهایی که به قلیایی و اسیدی بودن بدن باور دارند معتقدند که این سبزی می تواند  قلیایی یا اسیدی بودن محیط داخلی بدن جلوگیری نماید. در طب سنتی، بسیاری از ممالک  دنیا از کرفس و آب و تخم آن برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها استفاده می کردند، زیرا املاح و ویتامین ها و فیتوکمیکال های موجود در آن از نظر کمیت و کیفیت به صورتی تنظیم گردیده که نظیر  آن را نمی توان در غذای دیگر مشاهده نمود. 

برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین 
A  (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه کرفس منبع ویتامین های   B6,B2, B1  ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیوم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروریست. هورمونهای گیاهی موجود در کرفس به همراه روغن های ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس می دهند، بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامین ها کرفس را به معجونی تبدیل می نمایند که در حقیقت می تواند داروی هردردی باشد.  


 آب کرفس از بروز و پیشرفت سرطان پیشگیری می کند، زیرا این سبزی حاوی هشت گروه از مواد ضد سرطان است و از پیشرفت سلولهای سرطانی در بدن و به وجود آمدن غده های دیگر جلوگیری می کند. یکی از ترکیباتی که در این زمینه نقشی مهم دارد Acetylenics است که در سرطان شناسی به وضوح شناخته شده است. اسید Phonolic موجود در کرفس و آب کرفس عمل نوعی هورمون را که در رشد و نمو تومورهای سرطانی نقش دارد، خنثی می کند. در ضمن آنتی اکسیدانهای قوی موجود در کرفس به رادیکالهای آزاد موجود در بدن اجازه نمی دهند به سلولها صدمه زده و در حقیقت سلولهای سرطانی بروز نمایند. 


کرفس و آب کرفس میزان کلسترول خون را کاهش میدهند و در نتیجه سبب سلامتی و بهزیستی قلب و عروق می شوند. Butyl Phthalide موجود در کرفس ماده شیمیایی مخصوص است که در کاهش کلسترول بد خون(LDL) نقش دارد. پژوهشگران دانشگاه شیکاگو ثابت کرده اند که با خوردن فقط دو شاخه از کرفس تازه در روز میتوان میزان کلسترول بد خون را تا هفت واحد  پایین آورد. 

 کرفس در ازدیاد ترشح صفرا موثر بوده و این خود در سوخت و ساز کلسترول خون عملکردی چشمگیر دارد. 
 

کرفس و محتویات آن به هضم و جذب مواد غذایی در بدن کمک می کند. آب کرفس به علت داشتن املاح و ویتامین ها و همچنین فیبر با کیفیت بالا از بروز یبوست جلوگیری میکند و حرکت روده ها را تنظیم می کند، در این صورت مصرف مقداری کرفس به همراه وعده های غذایی می تواند موجب بالا رفتن قدرت هضم و جذب غذا شده و مقدار زیادتری از مواد غذایی موجود در رژیم غذایی را از طریق جدار روده وارد سیستم خون و لنف کرده تا در سوخت و ساز پیچیده آنها در سلولها موثر باشد.  
 

کرفس به علت داشتن پتاسیم و سدیم خاصیت ازدیاد ادرار و دفع مواد زائد از سوخت و ساز غذا در بدن را دارد و بدینوسیله از طریق کلیه ها میزان مایعات موجود در بدن را تنظیم می کند. 

  
Polyacetylene موجود در کرفس و آب کرفس  پر قدرت ترین ماده شیمیایی ضد التهاب بدن است و می تواند عوارض و دردهای مفاصل به خاطر روماتیسم یا  آرتروز، آسم، نقرس و ناهنجاریهای ریوی را کاهش دهد. در یک بررسی جالبی بر روی آب کرفس معلوم شده که ماده شیمیایی  Luteolin  می تواند شروع و عملکرد عوارض التهاب را که در مغز سرانجام می گیرد کنترل و خنثی کند و در نهایت بدن را در برابر بروز التهاب محافظت کند. 


 کرفس و آب کرفس فشار خون بالا را کاهش می دهد. این خاصیت کرفس را چینی ها از صدها سال قبل می دانستند و در درمان فشار خون از آن استفاده کرده و می کنند. نوشیدن روزی یک لیوان آب کرفس، پس از حدود یک هفته فشار خون بالا را کاهش داده، به صورتی که هیچ داروی شیمیایی چنین قدرتی را نشان نداده است. ماده شیمیایی  
Phtalides موجود در کرفس سبب آرامش بافت ها و ماهیچه های بدن و عروق می گردد و نرمی و انعطاف مخصوص به آنها می دهد. به همین جهت خون به آسانی در عروق گردش کرده و به تمام بافت ها می رسد. در ضمن این ماده شیمیایی سبب کاهش ترشح هورمون استرس در بدن می شود. جالب
 اینکه در موقع مصرف مدام آب کرفس فشار خون در حد طبیعی باقی  میماند و بیشتر از آن کاهش نمی یابد که خود یکی از شگفتی های طبیعت این سبزی است که در کنار عوامل شناخته و ناشناخته موجود در آن اعمال بسیاری از اعضا بدن انسان را تنظیم می کند.  


 کرفس و آب کرفس از بی خوابی و بدخوابی جلوگیری می کند. این سبزی به خاطر داشتن روغن های طبیعی و ضروری و املاح و ویتامین ها و هورمونهای گیاهی سبب نوعی آرامش در بدن می شود و سیستم مغز و اعصاب را تسکین می هد

Wednesday, 12 January 2011

کبد چرب

کبد چرب به تجمع سلولهای چربی در کبد گفته می شود. این بیماری انواع مختلف دارد. دو نوع  عمدۀ آن عبارتند از: کبد چرب بر اثر مصرف مواد الکلی و نوع بی ارتباط به الکل آن

کبد چرب غیر الکلی
   این نوع ناراحتی در اکثر مواقع با چاقی ارتباط دارد، البته عوامل دیگری چون بیماری قند، چربی خون، فشار خون بالا، اسنفاده از برخی از داروها و سو تغذیه در ابتلا به این بیماری موثرند.  در بسیاری از مواقع این بیماری علائم خاصی ندارد ایبته گاهی ممکن است این بیماری با احساس خستگی و درد در ناحیه شکم همراه باشد.  با اندازه گیری میزان آنزیم های کبد (که در افرادی که به کبد چرب دچارند بالاتر از معمول است) و سونوگرافی می توان وجود چربی در کبد را مشخص کرد. به طور کلی بیشتر افراد فقط به دلیل داشتن کبد چرب مشکل پزشکی خاصی ندارند، اگرچه که کبد چرب، احتمال ابتلا به بیماری های قلب و عروق (مانند ایست قلبی) را بالا میبرد

 نوع معمول یا ساده کبد چرب که رایج نرین نوع این بیماری است اکثرا مشکلی خاصی برای کبد ایجاد نمی کند، ولی درصدی از این بیماران دچار بیماری های کبدی جدی تری میشوند. طبق آمار اعلام شده در انگلیس حدود 2% افراد با کبد چرب ساده به التهاب سلولهای کبد دچار می شوند_1
 این التهاب در گروهی به طور مزمن ادامه پیدا کرده و جدی تر میشود. در تعدادی از این گروه نیز بیماری پیشرفته تر میشود و نهایتا به سیروز کبدی ختم میشود

   برای کنترل کبد چرب، معمولا اختلالات زمینه ساز آن را باید درمان کرد: مثلا در بیماران دیابتی کنترل قند خون از وخیم شدن کبد چرب جلوگیری میکند و به افرادی که اضافه وزن دارند ورزش، کم کردن ندریجی وزن و رژیم غذایی مناسب (سبزی ها و میوهای تازه) توصیه میشود. لازم به تذکر است که کاهش شدید وزن در طی مدت کوتاه به تشدید نجمع چربی در کبد کمک میکند و بیمار باید به این امر آگاه باشد. کاهش تدریجی  وزن ضمن کمک به کاهش چربی در کبد، احتمال ابتلا به بیماری قلب را نیز میکاهد. در کسانی که کبد چرب دارند، کاهش احتمال بروز بیماری های قلبی الزامی است

دلیل اصلی ابتلا به این بیماری مشخص نیست. تحقیقات نشان داده که کبد چرب و مصرف نوشابه های گازدار شیرین با هم ارتباط مستقیم دارند. اگرچه نوشابه های گازدار دلیل  این بیماری نیستند_2
   

Tuesday, 4 January 2011

آنفولانزای خوکی در 2011 - H1N1

آنفولانزای خوکی، بیماری ویروسی است که عامل بیماری آن بخشی از ساختمان ویروسی شناخته شده در خوک است. این بیماری معمولا ازطریق انسان به انسان و با ذرات کوچکی که در اثر سرفه یا عطسه از بینی یا دهان شخص مبتلا خارج شده، به دیگران منتقل میشود

علائم بیماری عبارتند از بروزناگهانی تب، سرفه و نفس تنگی. علائمی مثل سردرد، گلودرد، خستگی، درد ماهیچه ها، لرز، عطسه، آبریزش بینی و از دست دادن اشتها نیز می تواند جز علائم این بیماری باشد. معمولا این بیماری مثل آنفولانزای فصلی است و دوره بهبود آن حدود هفت تا ده روز ادامه دارد، اگرچه که این بیماری در گروه های در معرض ریسک (از جمله افرادی که دچار بیماری های دراز مدت ریوی هستند افراد مسن، کودکان و خانم های حامله) خطرناک تر است و واکسینه شدن بر علیه این بیماری برای این دسته از افراد پیشنهاد میشود

در مقایسه با سال گذشته، سازمان بهداشت در رابطه با اطلاع رسانی عمومی برای اهمیت واکسیناسیون بر علیه این بیماری موفق نبوده ولی به نظر برای مقابله با این بیماری آمادگی بیشتری دارد. در فصل پاییز تعدادی واکسیناسیون بر علیه این بیماری انجام شده و داروها یی ضد ویروسی از قبیل
Tamiflu & Relenza
برای تجویزآماده هستند. معمولا این داروها به مدت 5 روز تجویز می شوند و در اکثز موارد اگر در 48 ساعات اولیه شروع بیماری استفاده شوند، در کاهش طول مدت و شدت بیماری وهمچنین کاهش احتمال وقوع بیماریهای ثانوی چون ذات الریه موثرند

برای جلوگیری از بروز هر نوع آنفولانزا رعایت نکات بهداشتی ضروری است. از تماس با افراد بیمار باید دوری کرد. پوشاندن دهان و بینی با دستمالی تمیزدرهنگام سرفه یا عطسه کردن، دورانداختن دستمال استفاده شده در سطل زباله و شستن دستها با صابون و آب گرم و یا استفاده از مواد ضدعفونی کننده مخصوص دست از موارد مهمی است که می توانند ازهمه شیوع این بیماری پیشگیری کند. شواهدی در دست نیست که نشان دهد که استفاده از ماسکهای ابتدائی به مبتلا نشدن به این بیماری کمک می کند

چنانچه علائم این بیماری در شما وجود دارد و از این بابت نگرانید در منزل بمانید و با پزشک خود تماس بگیرید. آدرس اینتزنتی زیر برای اطلاغات بیشتر در دسترس است
www.direct.gov.uk/swineflu

Wednesday, 29 December 2010

نکاتی در رابطه با فشار خون بالا

فشار خون بستگی به دو عامل: حجم خونی که در دقیقه از قلب خارج میشود و میزان مقاومت ضد جریان خون در رگ دارد. با دو عدد سیستولیک و دایستولیک مشخص میشود و واحد اندازه گیری آن میلیمتر جیوه است. معمولا فشار سیستولیک کمتر از 130 و فشار دایستولیک کمتر از 85 را فشار طبیعی می خوانند. به فشار سیستولیک 140 یا بالاتر و فشار دایستولیک 90 یا بالاتر فشار خون بالا گفته میشود

بیماری فشار خون معمولا علائم خاصی ندارد، اگرچه که گاهی ممکن است که فشار خون بالا با علائمی چون سردرد، تهوع، اشکالاتی در قدرت بینایی و حتی بیهوشی نیز همراه باشد، ولی این علائم به ندرت مشاهده می شوند و عموما فشار خون بالا با معاینات پزشکی به طور مستقیم تشخیص داده میشود. به همین دلیل در بسیاری از موارد فشار خون بالا برای مدت زیادی مخفی میماند

گاهی نیز تشخیص این بیماری به طور غیرمستفیم و بر اثر بروز بیماریهای جانبی ناشی از فشار خون بالا، صورت می گیرد. فشار خون بالا بیماری است که وجودش به بیماریهای دیگر وابسته نیست ولی درعین حال میتواند به عللی چون: بیماری کلیوی، حاملگی و استفاده از داروهایی چون کورتون و قرص های ضد حاملگی در بدن ایجاد شود

فشار خون بالا پس از مدتی موجب تغییراتی در رگهای خونی شده، که خود متقابلا موجب اختلال در سیستم قلب و رگها و نتیجتا نارساییهای قلبی، سکته قلبی یا مغزی می باشد. فشار خون بالا همچنین می تواند به اعضای دیگر بدن (مثلا چشم یا کلیه) صدمه بزند. میزان ارتباط فشار خون بالا و صدمات احتمالی به قلب و رگها بستگی به عوامل دیگری چون سن، سابقۀ این بیماری و وجود بیماریهای دیگر ازجمله بیماری قند یا کلسترول بالا و شیوه های زندگی (مثلا سیگار کشیدن) نیز دارد

یکی از راههای پایین آوردن فشار خون، کم کردن میزان استفاده از الکل و نمک است. لازم به تذکر است که برخی از غذاهای آماده از میزان بالایی نمک برخوردار هستند و از مصرف آنها جدا باید خودداری کرد. چاقی نیز عامل دیگری است که با فشار خون رابطه ای مستقیم دارد. ورزش هایی مانند پیاده روی، دوچرخه سواری و شنا که به طور منظم سه تا چهار بار در هفته انجام شود به کاهش فشار خون کمک می کنند. دوری از فشارهای عصبی و استفاده از میوه، سبزیجات تازه و ماهی در رژیم غذایی مفید است. افراد سیگاری با قطع مصرف سیگار می توانند به پایین آـوردن فشار خون خود کمک نمایند

آزمایشهای مختلفی برای تشخیص صدمات ناشی از فشار خون بالا وجود دارد: از این قبیل میتوان از آزمایش ادرار برای تشخیص وجود خون و پروتئین در ادرار؛ اندازه گیری میزان اوره، کریتانین و الکترولایت در خون؛ همچنین اندازه گیری قند و کلسترول خون و گرفتن نوار قلبی، نام برد. گاهی هم بنا به تشخیص پزشک عکس برداری از قفسه سینه و اکوکاردیوگرافی نیز لازم می باشد

داروهای مختلفی برای کنترل فشار خون تجویز می شوند که انتخاب آنها بستگی به عوامل مختلفی چون سن بیمار و بیماریهای جانبی وی دارد، اگرچه که قیمت دارو نیز عامل مهمی است. تاثیر داروها بروی افراد مختلف، متفاوت است و بیشتر داروها نیاز به چند هفته زمان دارند تا به ماکسیمم قدرت کاهش فشار خون خود برسند و از اینرو در اوائل دوران معالجه ممکن است که نتیجه مطلوب حاصل نگردد. گاهی تشخیص میزان عملکرد دارو ممکن است تا شش هفته بعد از شروع معالجه هم بطول انجامد. گاهی مداوا با یک نوع دارو شروع میشود و در صورت عدم کاهش فشار خون ممکن است که دارو عوض شود و یا داروهای دیگری نیز به سیستم درمانی اضافه شود

فشار خون بالا با مصرف یک دوره دارو، درمان نمی شود و بیمار نیاز به استفاده از دارو در تمام عمر دارد. با پایین آوردن فشار خون احتمال آسیب دیدن ارگانهایی چون کلیه، قلب و مغز به علت فشار بالا نیز کمتر میشود. استفاده دائم از داروهای تجویز شده برای کنترل فشار خون ضروری است